Viherrakentaminen ja kivityöt

Pihojen toteutus – Piharakentamista pohjatöistä kukkien istutukseen

asennushiekka


Pihan uudistuksessa, kuten muissakin töissä on tärkeää tehdä pohjatyöt huolella. Näin annetaan pihalle parhaat mahdollisuudet selvitä kesän helteistä ja talven pakkasista.

Työvälineet välineet valitaann aina kohteen mukaan. Viiden tonnin kumitelakaivurilla päästään moniin pihoihin aiheuttaen mahdollisimman vähän tuhoa pihan rakenteille. Joskus tämäkin on liian iso, silloin Avant minikuormaaja pystyy uskomattomiin suorituksiin ahtaissakin paikoissa. Avantinkin ollessa liian iso on tartuttava lapioon!

Pihaa voidaan uudistaa pieni pala kerrallaan tai myllätä kaikki kerralla. Kun aloitetaan pohjatyöt on tärkeätä tietää, mitä mihinkin tulee. Näin saadaan kerrasta oikeanlaiset pohjatyöt oikeaan paikkaan. Terassit, kiveykset, istutusalueet… kaikki vaativat hyvät, joskin erilaiset pohjarakenteet!

muurikivi

Pihasuunnitelman avuksi ottaminen pihan toteutukseen ennen kaivinkonetta säästää ylimääräisiltä maansiirtotöiltä, eli käytännössä rahaa, aikaa ja hermoja. Pohjarakenteet kiveyksille, istutusalueet ja nurmikon kasvualusta yms. tulee tehtyä suunnitelman avulla oikeisiin kohtiin ja syvyyteen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha on viihtyisä ja toimiva pitkän aikaa, sekä lisää koko talon arvoa!

PIHALLE SAADAAN UUTTA ILMETTÄ MUURIKIVILLÄ ja ISTUTUSALTAILLA

Rinteissä maa kuivuu herkästi ja esim. nurmen leikkuu on hankalaa. Pengertämällä rinnettä tai rakentamalla istutusaltaita saadaan rinne tuettua ja kasvualustan multakerroksesta vahvempi.

MUURIKIVIALTAAT

antiikkimuurikivi

Vihreyttä saadaan myös istutettua paikkoihin, joissa kasvit eivät menestyisi muuten.

 

SIIRTONURMEA KÄYTETTÄESSÄ PIHA SAADAAN NOPEASTI KÄYTTÖÖN

SiirtonurmiSiirtonurmi toimitetaan nurmirullana pihaasi tai  valmiina asennettuna.

Siirtonurmen asennus

Nurmikon kasvattaminen kylvämällä on itämisen odottelua ja vaatii alkukasvatuksen, ennen kuin nurmesta saadaan käyttöä kestävä.  Siirtonurmella  saadaan nopeasti näyttävä rikkaruohoton nurmikko ja valmiin näköinen piha, joka voidaan ottaa käyttöön pian asennuksen jälkeen.

valmisnurmikkoAjan lisäksi, siirtonurmi säästää kustannuksissa varsinkin vaativammissa käyttökohteissa, kun lopputulos on varma ja useat työvaiheet  jäävät pois.

Ensimmäisinä viikkoina asennuksen jälkeen on ehdottomasti huolehdittava nurmikon hyvästä kastelusta!

 
 

Oikeankokoinen kalusto pihojen toteutuksessa oikeaan paikkaan varmistaa, että työ sujuu niinkuin on suunniteltu.

Isolla koneella saadaan tehokkaasti tehtyä töitä, mutta varsinkin vanhoja pihoja uudistettaessa kulkuväylät voivat olla ahtaita, jolloin on turvauduttava pienempään kalustoon. Pirkanmaan pihakivi hoitaa kustannustehokkaasti kaivinkonetyöt, olivatpa ne sitten suurempia maansiirtotöitä tai ahtaissa paikoissa tehtäviä salaojan kaivuuta.